Danmark 2018

Aura Trädgårdsvänner i Danmark 2018

Aura Trädgårdsvänners trädgårdsresa till Danmark och Köpenhamn.

Vi startade tisdag morgon 4.9 och kom hem fredag – lördag natt 7. -8.9. Under trädgårdsresan bekantade vi oss med olika trädgård sevärdheter. Vi besökte bland annat i massa intressanta slott parker, privata trädgårdar samt botaniska trädgården, orkidéträdgården, bryggeriet, mm.

Vi startade med flyg från Helsingfors kl. 10.10 och var i Köpenhamn kl.10.50.Hem kom vi 7.9. kl. 17.45 från Köpenhamn och vi var i Helsingfors kl. 22.20.

Vi var 40 personer på resan

Text och foton: Markus von Weissenberg

Bildgalleri med större bilder längst ner på sidan.

4.9.2018 Vårt första besöksmål, det Kongelige Danske Haveselskabs have, ligger mitt i Köpenhamn.

Vi hälsades välkomna till Det Kongelige Danske Haveselskabs have och fick höra lite om sällskapets verksamhet i Danmark. Efter det guidades vi runt i trädgården och parken av föreningens styrelsemedlemmar.

Det Kongelige Danske Haveselskabs have
5.9.2018.

På onsdagen besökte vi Jörgen Dannesboes trädgård i Slangerup.

Vi mötte en intressant person med en mångsidig trädgård. Jörgen Dannesboe har rest runt världen och skrivit många böcker. Han har även ett unikt bildgalleri om blommor.
5.9.2018. På onsdags eftermiddagen fick vi en guidad rundvandring i Fredriksborg slott och där efter parkvandrade vi på egen hand.
5.9.2018. Före den fri kväll for vi till Overdam Plantskola i Hörsholm. Denna plantskolan har specialiserat sig på gräsarter och vi fick se bl.a. plantskolans intressanta demonstrationsträdgård med 150 olika gräsarter
6.9.2018. På torsdags förmiddagen vandrade vi runt Birkegårdes Trädgård i Ruds Vedby. I detta stort området finns olika tematrädgårdar.
5.9.2018. Efter lunch i Nyborg hamn, åkte vi till ”Egeskov Slott” och park. Efter det for vi tillbaka till hotellet, Hotel Cabin Metro i Kastrup. På fredagen hade vi en fri dag för vandring på egen hand i stan, Köpenhamn.