Aktuellt

Kimitoöns Rotary ordnade en paneldiskussion där ämnet var “Rädda pollinerarna”. Markus von Weissenberg var på plats och berättade för panelens deltagare om grundandet av nektarbarens projekt och uppmanade att utforska projektets hemsidor för att få mera information.

nektarbar, mesibaari, pollinerare
De mångåriga växterna i nektarbaren på Kimito har vuxit bra under sommaren. Fotograferad i mitten på september. Får se hur växterna klarar av vintern.
nektarbar, mesibaari, pollinerare
De mångåriga växterna i nektarbaren i Pargas har vuxit bra under sommaren. Fotograferad i mitten på oktober. Får se hur växterna klarar av vintern.
nektarbar, mesibaari, pollinerare
Åbo Underrättelser har noterat vårt projekt med en trevlig artikel den 3.8.2022
nektarbar, mesibaari, pollinerare
Perennataimisto Rasimus hade en stor mängd perenner att välja på.
nektarbar, mesibaari, pollinerare
Plantorna som hämtades från plantskolan vattnades i skuggan av en stor lönn.
nektarbar, mesibaari, pollinerare
Tisdagen den 5.7. startades projektet med att föreningens medlemmar samlades för att hämta material för projektet.

Projektet startar

Projektets egentliga start var på Abo trädgårdsmässan på våren -22 där vi gav rådgivning om nektarväxter och pollinerare.

Tisdagen den 5.7. samlades en stor skara intresserade medlemmar vid Trädgårdshuset i Tuorla. Alla fick med sig en pallkrage, 8 olika nektarväxter och 3 säckar torv. Deltagarna blev informerade om projektet och gav ett löfte om att rapportera om resultaten senare.

Projektet börjar

Vi fick veta om beviljandet av stöd till projektet för årstiden mycket sent, men trots det sätter vi nu igång med att genomföra våra planer.

Den 4.7. hämtar Markus och Sven perennaplantor från Rasimus plantskola i Salo och den 5.7 har föreningen en picknick sammankomst vid trädgårdshuset i Tuorla kl. 17.00. Då delar vi ut pallkragar, torv och plantor till intresserade medlemmar.